Založ si blog

KIKxy

KIK, Robí si z nás srandu? Blog KIK? To je tuším nejaký módny , čí aký portál, obchod. Omyl. Mal by to byť ponor a hlavne malý prieskum, ako je na tom slovenský vidiek, čo sa týka klasickej slovenskej nedele. K ako kostol, I ako ihrisko, a o5 K, ale terazky už ako karčma, krčma, pohostinstvo, proste priestor, kde po celotýždňovej lopote znovu nadobudnete chuť na celotýždňovú lopotu. Proste, mal by to byť  taký malý súkromný prieskum, ako sme na tom, čo sa týka nášho tradičného života. Zdá sa to úplne že ľahké, ale nemusí to byť až taká polahoda. Čo sa týka kostola, mala by to byť v podstate brnkačka. Možno jeden, možno maximálne dva. Ak ich bude viacej, bude to dôvod na obsiahlejší ponor. Ihrisko by tiež nemalo byť problém, bo  neverím, že v nejakej slovenskej dedine majú viac ako jedno ihrisko, na ktorom sa hrajú súťažné zápasy. Jediný problém môže nastať pri ostatnom K, ako krčma. Ktorá je v dedine tá pravá, ktorá by stála za to, aby som ju predstavil? Napadla ma jedna vec. Jediný spôsob, ako určiť tú správnu je, spýtať sa miestnych, kde chodia na pivo. To by malo spoľahlivo vyselektovať práve tú pravú. No a aby to nebolo len o fotkách a nejakom tom popise, skúsim pridať aj zážitok z koštovacieho zážitku:-) Keďže chcem mapovačku robiť na bicykľovi, samozrejme koštung budem realizovať v objeme malého piva. Chvíľu som sa pohrával aj s myšlienkou, že by som mohol rozdávať, teda lepiť na dvere príslušného kultúrneho zariadenia mišelinskopivové hviezdy, ale toto som zavrhol. To by som mohol veľmo rýchlo skončiť skôr, ako som začal. Takže, musím si vystačiť – s chutilo, prípadne nechutilo, čo má v podstate určite ďaleko výpovednejšiu hodnotu, ako nejaká hviezda. Nuž a keďže som Lipták ako bryndza ( ? ), určite začnem na tom našom liptovskom piesočku, teda skorej šutrovisku. Takže už len chvíľu voľného času, popritom nejaké to úplne nie hnusné počko a hurá na prvú mapovačku.:-)

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 912x
Priemerná čítanosť článkov: 912x

Autor blogu

Kategórie

Archív